Altın Fiyatı Baskı Altında: Bu Kilit Seviyelere Dikkat!

Altın fiyatı, doların dirençli kalmasıyla ve ABD’deki istikrarlı istihdam artışı nedeniyle düşüş eğilimini sürdürüyor. Sarı metal, Fed’in faiz oranlarını uzun bir süre daha yüksek tutacak olması nedeniyle baskı altında.

Altın fiyatı baskı altında kalmaya devam ediyor

Altın ayıları üst düzey ABD verileri öncesinde piyasada kabul görmek için mücadele ediyor. Buna rağmen altın fiyatı, art arda dördüncü günde de gerilemeye devam ediyor. Bunu yaparken sarı metal, tarderların ihtiyatlı iyimserliğini yansıtıyor. Bununla birlikte, Çin’in ekonomik toparlanmayı savunma kapasitesine ilişkin şüpheler ABD Hazine tahvil getirilerinin yükselişine katılıyor. Bu da durgun bir seansın ortasında ABD Dolarının toparlanmasını destekliyor.

Cuma günkü iyimser ABD Tarım Dışı İstihdam (NFP), küresel derecelendirme kuruluşu Moody’s’in ABD büyüme tahminlerini iyimser bir şekilde revize etmesi ve Cleveland Federal Reserve Bankası Başkanı Loretta J. Mester’in şahin yorumlarının ABD Dolarını daha güçlü tuttuğu ve altın fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğunu belirtmek gerekiyor.

Yükselen dolar, altının yükselişini engelliyor

Alternatif olarak, Çin’in en büyük emlak oyuncusu Country Garden’dan gelen olumlu haberler ve Pekin’in çok sayıda niteliksel ve niceliksel önlemle ekonomik toparlanmayı savunma çabaları altın satıcılarını teşvik etmeliydi. Ancak son zamanlarda yükselen dolar karşısında altın fiyatı bunu başaramadı.

Devam edecek olursak, piyasaların duyarlılıktaki son değişime ve bugün açıklanacak olan Temmuz ayı ABD Fabrika Siparişleri’ne vereceği tepkinin yanı sıra Fed’e ilişkin endişeler de net yönelimleri izlemek için önemli olacak.

Altın fiyatı için izlenecek kilit seviyeler

Piyasa analisti Anil Panchal, Technical Confluences Detector üzerinden altın için kritik seviyeleri tespit ediyor. Göstergeye göre altın fiyatı, Pivot Noktası bir günlük S2, 50 günlük SMA ve dört saatlik (4H) 200-SMA’dan oluşan 1.930-32 dolar destek konfluansının ötesinde sağlam bir şekilde dalgalanıyor. Bununla birlikte, Pivot Noktası bir günlük S1, bir aylık Fibonacci %61,8 ve 4H’deki Bollinger’in alt bandının yakınsaması, altın fiyatının 1.935 dolar civarındaki acil aşağı yönünü kısıtlıyor.

Altın fiyatının 1.930 doları geçerek düşüş eğilimini sürdürmesi durumunda, 200 günlük SMA, Bollinger’in orta bandı ve bir aylık Fibonacci %38,2, basın saatine göre 1.915 dolara yakın, altın alıcılarının son savunması olarak hareket edecek. Alternatif olarak, Fibonacci’nin %38,2’sinin bir günlük ve Bollinger’in orta bandının 4 saatlikte 1.945 dolara yakınlaşması, altın fiyatının derhal toparlanmasını sağlayacak. Bunu takiben, Pivot Noktası bir günlük R3, 100 günlük SMA ve Fibonacci % 161,8, altın alıcıları için 1.955 dolar civarında kırılması zor bir ceviz olacak. Altın fiyatı 1.955 doların üzerine çıkarsa, alıcılar Mayıs ve Temmuz aylarında işaretlenen birden fazla engelden oluşan 1.985 dolar civarında bir alanı hedefleyecektir.

Technical Confluences Detector

Altının seyrini etkileyen gelişmeler

  • Yatırımcılar Fed’in faiz oranlarını artırmayı bitirdiğini umarak daha geniş kapsamda olumlu eğilimlerini koruyor. Bununla birlikte altın fiyatı,1.939 ila 1.945 dolar arasında düzeltme yapıyor.
  • CME FedWatch Tool’a göre, faiz oranlarının yılsonuna kadar %5,25-%5,50 seviyesinde sabit kalma ihtimali %60.
  • Bu arada, değerli metal, tatil nedeniyle zayıflayan ticaret nedeniyle yatay seyrediyor. Çünkü, ABD piyasaları Pazartesi günü İşçi Bayramı nedeniyle kapalıydı.
  • Cuma günü ABD’de işsizlik oranı keskin bir artışla %3,8’e yükseldi. Ayrıca, ücret artışları Ağustos ayında yavaşladı Böylece, Fed’in yumuşak inişine yönelik umutlar arttı.
  • ABD Dolar Endeksi (DXY) 104,50’nin üzerinde üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. USD, Ağustos ayında hala güçlü olan işgücü piyasası verilerinden destek buldu.
  • Fed’in şahin tutumu önemli ölçüde gevşedi. Buna rağmen, ABD ekonomisindeki resesyon korkularının azaldı. Bu nedenle ABD Doları dirençli kalmaya devam ediyor. Bu da altın fiyatı üzerinde baskı oluşturuyor.
  • Goldman Sachs analistleri, ABD ekonomisinin resesyona girme ihtimalini %15 olarak görüyor. Bu öngörülerinin nedeni enflasyonun düşmesi ve istihdam artışının sağlam kalması. Daha önce ABD ekonomisinde resesyon beklentileri %20 seviyesindeydi.
  • Bu hafta en çok Çarşamba günü açıklanacak olan Ağustos ayı ISM Hizmetler PMI verisine odaklanılacak. Beklentiler PMI’ın 52,6 ile genel olarak istikrarlı olması yönünde.
  • Yatırımcılar Fed’in Eylül ayında faiz oranlarını sabit tutmasını bekliyor. Ancak ABD merkez bankasının daha fazla politika sıkılaştırması için kapıları açık tutması muhtemel. Yatırımcılar Fed’in faiz indirimlerini tartışıp tartışmayacağı konusunda kararsız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort